Velkommen til utelivsbyen Tromsø! God mat og konferanser hører sammen og du finner under et utvalg av restauranter som det er verd å besøke. Dette er bare et lite utvalg av spisestedene i byen – besøk Visit Tromsø sin oversikt over restauranter for utfyllende informasjon.

Burgr (burgr.no)

I lokaler inspirert av 8-bitperioden til Super Mario serveres byens beste burgere. Favoritten til undertegnede er Wario med en lekker kombinasjon av grillet ananas og blåmuggost. Det er tre border med plass til fem stykk ved hver, så om man velger å drar dit samtidig med alle andre er det ikke sikkert at man får plass.

Smak (restaurant-smak.no)

Byens nyeste tilbud til de som forventer det beste. Menyen er sesongbasert og det benyttes lokale råvarer. Vi anbefaler 6 retter med vinpakke til de som ønsker en fullverdig opplevelse. Husk å bestille bord i god tid og planlegg å bruke 4-5 timer.

Bjørnvåg (bjornvag.no)

I havnen ligger en ombygd ferje fra 1954. Inne i den serveres det nydelig mat fra en meny som varierer med årstidene. Selv om stemningen er uhøytidelig, vil smaken gjøre en høystemt. Det kreves forhåndsbestilling og det er bare plass til 23 gjester – så bestill bord med en gang og gå like gjerne for fullmenyen for en helaften.

Rå (raasushi.no)

Byens – og landets – beste sushi.  Nye lokaler ved havnen med havet på den ene siden og et sjøakvarie på den andre. Prøv edamamebønner som forrett og gå flere folk sammen om en kombinasjonsmeny.

Graffi grill (graffigrill.no)

Jaja, man finner også denne sørpå, men med en kullfyrt grill får man saftig kjøtt med den helt rette smaken. Ta med en kompis og bestill en grillfest lux.

Hildr (hildr.no)

Veldig trivelige lokaler hvor det serveres en meny som endrer seg med sesongen. Bestiller man minst 48 timer i forveien kan man i skrivende stund få servert forrett med røkt rein, fisk til hovedrett i form av dagens fangst og dessert bestående av bær med sjokolade. Høres dette enkelt ut? Ja. Men det enkle er ofte det beste.

Skarven biffhus (skarven.no)

En Tromsøklassiker! Helst i midnattsol med mackøl og måseegg, men god stemning og husvarme hjelper godt en kald oktoberkveld! Grillet kval står på menyen.

Suvi (suvitromso.no)

Liten og hyggelig asiatisk inspirert restaurant i Tromsø sentrum. Noe for enhver smak, mest kjent for nydelig sushi og supper. Anbefales!

Casa Inferno (casainferno.no)

Den beste testen av en pizzarestaurant er å bestille pizza margherita – den har ingen ingredienser som kan skjule en slapp saus eller en dvask deig. Casa Inferno sin margherita er nydelig. Stekt i vedfyrt ovn og servert av ansatte fra pizzaens hjemland i lokaler med en snev av inspirasjon fra steampunk.